Corporate Social Responsibility

Wij leveren onze bijdrage - nationaal en internationaal.

Een groot verantwoordelijkheidsgevoel is een van onze bedrijfswaarden. Dit omvat zowel onze werknemers en zakenpartners als de maatschappij in haar geheel. Ook al zijn wij geen grote beursgenoteerde onderneming, wij willen op een duurzame manier ons steentje bijdragen.

Sinds 2017 wijden wij ons aan het thema "maatschappelijk verantwoord ondernemen". Elk jaar steunt corporate benefits geselecteerde projecten met een donatie. Het is voor ons bijzonder belangrijk dat wij iets blijvends tot stand brengen waarvan de begunstigden lange tijd kunnen genieten.

Het geeft ons een gevoel van vreugde en voldoening als wij de wereld elke dag een klein beetje beter kunnen maken.

Gecertificeerde bijdrage

Wij zijn een klimaatpositieve onderneming.

Corporate Benefits Csr Klimaschutzprojekt

Hoe groot is de CO2-voetafdruk van corporate benefits? Wij wilden het precies weten en hebben de onafhankelijke certificeerders van Climate Extender GmbH opdracht gegeven om de CO2-voetafdruk van alle vestigingen van corporate benefits te bepalen. Wij compenseren 200% van de vastgestelde waarde met aandelen (certificaten) in internationale projecten voor de bescherming van het klimaat. Daarvoor hebben wij het certificaat "Klimaatpositieve onderneming" gekregen. Met andere woorden: we compenseren meer CO2 dan we uitstoten.

Met onze aandelen steunen wij de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties - bijvoorbeeld via klimaatbeschermingsprojecten voor schoon water, herbebossing, hernieuwbare energie en armoedebestrijding in Sierra Leone, Kenia, Oeganda en India. Alle projecten voldoen aan de 'Gold Standard'. Dit betekent dat zij aantoonbaar bijdragen tot de vermindering van de CO2-uitstoot en goed zijn voor het plaatselijke milieu, alsook voor de sociale belangen van de bevolking.